Termografija - DAMIBA Trade

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Usluge

Usluzna merenja termovizijskim uredjajima FLIR

Kada jednoj kompaniji kupovina IC opreme nije u investicionom planu, a ipak postoji potreba za IC kontrolom objekata, proizvodnih procesa i sl. DAMIBA pruža usluge snimanja termovizijskim kamerama FLIR Systems-a najnovije generacije i izradu pratećih izveštaja i termografskih analiza u FLIR.ovim softwerskim paketima.

Snimanja obavljaju naši termograferi koji poseduju sertifikate ITC za profesionalne korisnike termalnih infracrvenih sistema izdate od strane Infrared Training Centra ITC iz SAD - www.infraredtraining.com.

Usluge se vrše po ustanovljenoj proceduri u sastavu našeg sistema kvaliteta prema normi ISO 9001. Budući da se radi o metodi ispitivanja bez razaranja sama IC kontrola ne utiče na proizvodne procese i ne menja ritam rada niti ambient u kome se snima. Klijent nakon usluge dobija izveštaje i analize sa naznakom detalja i mesta za daljnja  praćenja stanja snimanog objekta ili hitne intervencije po potrebi preventivnog održavanja.

Usluge se vrše i za one klijente koji žele da upoznaju, vide i shvate prednosti IC metode pre kupovine FLIR IC opreme.

Za naše stalne klijente DAMIBA obezbeđuje posebne pakete usluga, koje se odnose na periodične usluge i izradu izveštaja, prema unapred predviđenom planu i programu preventivnog održavanja, a u skladu sa procedurama preventivnog održavanja i upravljanja kvalitetom preduzeća.

Uz redovnu i ispravnu primenu pri održavanju, termografija će maksimalno zaštititi uređaje i njihovu ispravnost, otkriti potencijalne kvarove i omogućiti popravke u najpovoljnijem momentu za korisnika.

DAMIBA trade d.o.o. garantuje apsolutnu diskreciju u vezi informacija / know how.a / infrastrukture i dr. do kojih dolazi u toku pružanja usluga klijentima. Sva snimanja i izveštaji se nalaze u nasoj arhivi pod lozinkama i ne prosledjuju se trećim licima bez pismene saglasnosti klijenta.


PAŽNJA!!  - NA TRŽIŠTU SE POJAVLJUJE SVE VIŠE PRAVNIH I FIZIČKIH LICA KOJI VRŠE USLUGE TERMOVIZIJSKOG ISPITIVANJA SA NEKVALIFIKOVANIM KADROM I NEODGOVARAJUĆOM OPREMOM. SAVETUJEMO DA PRE ANGAŽOVANJA TIH LICA PROVERITE NJIHOVE REFERENCE.Formular za usluge snimanja

Usluge snimanja u preventivnom održavanju - Elektro/industrijski sektor

Veliki broj kvarova, pogotovo u industriji predstavlja ogromne troškove pa su i uštede koje se dobijaju uvođenjem i primenom infracrvene termografije izuzetno velike.

Uz redovnu i ispravnu primenu pri održavanju, termografija će maksimalno zaštititi uređaje i njihovu ispravnost, otkriti potencijalne kvarove i omogućiti popravke u najpovoljnijem momentu za korisnika, sprečavajuci štete većih razmera.

Kod Visoko i Srednje naponskih instalacija ouobičajeno se vrše kontrole vodova i kablova za napajanje, trafo stanica, transformatora, prekidača, rastavljača, kontaktnih spojeva, tiristorskih postrojenja, strujnih krugova upravljačkih i kontrolnih jedinica, osigurača, izolatora, pogonskih motora i slično.

Opširnije...

Usluge snimanja u gradjevinarstvu

Pri analizi i ustanovljavanju energetskog stanja spoljnjeg omotača zgrade moguće je koristiti bezkontaknu, nerazarajuću metodu termografskog snimanja intenziteta toplotnog zračenja u infracrvenom području. Nakon merenja ostaje trajan zapis – termogram - čijom se interpretacijom dobijaju informacije o raspodeli temperature po površini posmatranog objekta. Problemi koje je moguće otkriti termografskim ispitivanjem su:
nehomogenost materijala zida, neispravnosti ili nepostojanje toplotne izolacije, vlaga u konstrukciji, buđ, problemi ravnih krovova, toplotni mostovi, otvoreni propusti za vazduh, fuge,  te koncentracija i/ili propuštanja instalacija u podu i zidu.

Završni izvještaj sastoji se od opisa svrhe i cilja merenja, kratkog opisa izvedenih radnji i dobijenih rezultata za svako ispitano mesto. Zatim se termografski snimci analiziraju i sastavlja se zaključak sa identifikacijom nepravilnosti i njihovim vrednostima.

Opširnije...

Usluge u naučnim istraživanjima

Već dugi niz godina, naša kompanija usko saradjuje sa najeminentnijim naučnim institutima i fakultetima u regionu. Naše iskustvo u termografiji dobilo je dodatni značaj i vrednost zahvaljujući mnogobrojnim zajedničkim projektima sa ovim institucijama.

Opširnije...

ASS – Servis i Postprodajna Podrska

Kupovina termovizijske kamere je često značajna investicija u preduzeću, radi kasnijih ušteda i sprečavanja nepredviđenih troškova i instrument mora da bude uvek spreman za rad sa svojim optimalnim performansama merenja.
Infracrvene kamere su visoko tehnološki uređaji koji zahtevaju periodičnu kalibraciju i održavnje. Zato je od izuzetne važnosti informisati se pre same kupovine kakav je tip postprodajne podrške predviđen kod ponuđača.

Damiba primenjuje svoje višegodisnje iskustvo i visoku stručnost u domenu postprodajne podrške. Naša znanja i bliskost sa proizvođačem omogućavaju veoma kratke rokove intervencije i trenutnu podršku svakom kupcu.

Opširnije...

Ostale usluge

Infracrvena termografija je neinvazivna metoda merenja i kontrole. Kao takva nalazi sve širu primenu u mnogim sferama svakodnevnog života. Ona omogućava da vidimo zračenja tela i predmeta koja golim okom ne vidimo. Svakodnevno se otkrivaju novi načini primene ove metode.

U medicini na primer, ona se primenjuje za dijagnostiku procesa upale tkiva, u mamografiji, u problemima cirkulacije, kao nadzor pri hirurškim intervencijama, kod otkrivanja SARS, H1N1 – kontrola na aerodromima i dr.

Da bi ste se upoznali sa različitim aplikacijama termografskih uređaja možete da pogledate ovde.

Naš tim vam stoji na raspolaganju da zajedno otkrijemo nove vidove primene infracrvene termografije stavljajuci vam na raspolaganje najnoviju IC opremu i najkvalifikovaniji kadar na našim prostorima.

Opširnije...
Trenutno ste na strani: Usluge