Termografija - DAMIBA Trade

 • Full Screen
 • Wide Screen
 • Narrow Screen
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 •  

 •  

 •  

 •  

  .

 •  

Kada jednoj kompaniji kupovina IC opreme nije u investicionom planu, a ipak postoji potreba za IC kontrolom objekata, proizvodnih procesa i sl. DAMIBA pruza usluge snimanja termovizijskim kamerama FLIR Systems-a najnovije generacije i izradu pratecih izvestaja i termografskih analiza u FLIRovim softwerskim paketima.

Opširnije

 

 

Formular za snimanja

 

 

 

 

Kurs za Infracrvenu termografiju pokriva Infracrvenu teoriju, koncept prenosa toplote, oprema IC i njena upotreba, upotreba softwera u izradi periodicnih izvestaja, i kako da se eliminisu uobicajene greske interpetacije ...
Medjunarodni sertifikovani ITC kurs, Kurs Termografije u gradjevinarstvu, Kurs - IC software, Kurs - FLIR IC kamere

Opsirnije

 

 

 

Prijava za kurs

 

Od 2015. godine DAMIBA TRADE d.o.o. je ovlasćeni zastupnik i diler DJI globalnog proizvođača bespilotnih letelica. Pored prodaje 'consumer-spremnih za letenje' letelica, obuke korišćenja bespilotnih letelica, DAMIBA uvodi i razvoj univerzalnih letećih platformi sa specijalnim senzorima naših principijala FLIR, PHOTONIS i SONY. Resenja su namenska za posebne klijente sa posebnim zahtevima.

Opširnije

 

 

Od jeseni 2015. godine DAMIBA TRADE d.o.o. je ovlasceni zastupnik i distrubuter FLIR.ovog programa 'DETECTION' - PROIZVODI ZA DETEKCIJU BIOLOŠKIH, FIZICKIH I HEMIJSKIH OPASNOSTI. Radi se o kompaknim, rucnim i prenosivim uredjajima za otkrivanje opasnih materija u vazduhu i tragova iste na cvrstim povrsinama. U programu su prenosivi i fiksni uzorkivaci vazduha za otkrivanje bioloskih opasnosti – Serija Fido Bx, uredjaji za otkrivanje hemijskih agenasa i otrova – Serija Fido Cx, eksploziva - Serija Fido Xx, prenosivi analizatori serije Griffin i detektori jonizujuceg zracenja i radionuklida Serije IdentiFINDER Rx00. Navedene proizvode možete da vidite i na stranici proizvodaca FLIR ovde...

Generalni katalog FLIR DETECTION možete da skinete sa linka ovde...

DAMIBA TRADE d.o.o. u sektoru odbrambenih tehnologija, od 2009. godine, bavi se konsaltingom i nabavkom kontrolisane robe i robe dvostruke namene za potrebe Ministarstva Odbrane Republike Srbije, Ministarstva Unutrašnjih Poslova Republike Srbije, kao i njihovih remontnih zavoda, ustanova i agencija, kao i konsaltingom za vojne, civilne i razvojne projekte.

Vesti iz DAMIBE

Najava i prijem kandidata za medjunarodno licencirani kurs iz infracrvene termografije “ITC level 1”

Poštovani klijenti i partneri,


Obaveštavamo vas da je u toku priprema i prijem kandidata za novu ediciju međunarodno licenciranog kursa iz infracrvene termografije “ITC level 1” koju organizuje zvanični ITC termografski centar - Srbija. (Damiba trade d.o.o.) .


Predvidjeni termin za kurs je 23/03/2015 do 27/03/2015. Prijave su u toku, a broj mesta ograničen.


Sve detalje oko prijave i plan kursa možete da pogledate na nasoj stranici edukacije i na sajtu akademije ITC - www.infraredtraining.com. Obuka se organizuje na adresi Kralja Milutina 46-48, Beograd.

Medjunarodni sajam bezbednosti i zastite na radu

Na medjunarodnom sajmu bezbednosti i zastite na radu, Damiba je pored vec poznatog programa termovizijske opreme FLIR SYSTEMS AB – INFRACRVENE TERMOVIZIJSKE KAMERE SA MERENJEM I BEZ MERENJA TEMPERATURE, predstavlja novosti u nasem poslovno uslužnom programu aktivnosti:

Zadovoljstvo nam je da mozemo da pokazemo rezultate naseg konstantnog unapredjenja poslovanja.

FLIR GF320 termovizijska kamera za otkrivanje curotina gasova u naftnoj, petrohemijskoj industriji, gasnim infrastrukturama i instalacijama

Damiba trade d.o.o. od 2006. godine se bavi uslugama termovizijske inspekcije i kontrole prema ISO 17025:2006 a u skladu sa svojim QMS ISO 9001:2008 koristeci sopstvene termovizijske kamere iz naprednog programa FLIR ATS (Advance Thermal Solutions).

Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo zainteresovane da smo, u okviru naseg portfolio-a termovizijskih kamera,  nabavili i specijalnu termovizijsku kameru za otkrivanje gasova FLIR GF 320.

Radi se o hlađenom, vojnom detektoru u okviru kamere koja je posebno filtrirana na EM opsegu 3.1 do 3.3 mikrona u kojem su gasovi tipa VOC apsorbentni, dakle vidljivi u IC elektromagnetnom spektru. Jednostavnim rečnikom sa ovom posebnom tehnologijom u okviru FLIR ATS programa u stanju smo da ‘ulovimo’ sve relevatne curotine gasova u naftnim postorojenjima i gasovodima i to u realnom vremenu.

Logični i trenutni benefiti za korisnike su:

 • Ušteda u samom gasu, krajnjem proizvodu
 • Povećanje ukupne bezbednosti postrojenja
 • Zaštita okoline znatnim smanjenjem zagadjenja i štetnih isparavanja u atmosferu.

 

Ova tehnologija se zove Optical Gas Imaging (OGI),

Navodi se  kao BAT (Best Available Technology) u najnovijoj Evropskoj Direktivi za industrijsko zagađenje  2010/75/EU (IED) koja od 7-og. januara 2014. menja do tada važeću normu IPPC i koja predviđa obavezu korisćenja BAT u procedurama kontrole i smanjenja štetnih emisija u naftnoj i gasnoj industriji.

Više o najnovijoj Evropskoj direktivi IED I OGI tehnologiji na web prezentaciji Evropske Komisije u vidu BREF (preuzmite ovde...) dokumenta i CONCAWE (klik ovde ... ).

Primenjuje se LDAR pristup (Leak Detection and Repair) za praćenje i kontrolu VOC (Volatile Organic Compounds) emisija kao pasivni sistem koji ne zahteva dopunske pripreme niti utiče na objekat koji se pregleda.

Gasovi koje otkrivamo pomocu naše FLIR GF320:

 • Benzene, Ethanol, Ethylbenzene, Heptane, Hexane, Isoprene, Methanol, MEK, MIBK, Octane, Pentane, 1-Pentene, Toluene, Xylene, Butane, Ethane, Methane, Propane, Ethylene, Propylene.

Damiba trade d.o.o. kao zvanični distributer FLIR ATS – OGI, osim prodaje termovizijskih kamera GF nudi zainteresovanim kompanijama kompletan pregled postrojenja u smislu preventivnih održavanja instalacija, postrojenja uz detekciju curotina gasova kao i specijalističke kurseve iz OGI tehnologije.

Za Vaše postrojenje po pozivu vršimo besplatnu prezentaciju ili dođite da posetite naš FLIR ‘show room’ u prostorijama preduzeća gde možete da vidite širok spektar FLIR opreme iz različitih sektora.

 

 

 

FLIR E8 termovizijska kamera

Nikada do sada nije postojala tako moćna i pristupačna termovizijska kamera, koju možete kupiti po izuzetnoj ceni od 3.995 € umesto 5.995 €.

 

Do 30. septembra 2014 ova akcija važi za sve porudžbine FLIR E8 termovizijske kamere sa rezolucijom 320x240 piksela u koju je ugrađena i mogućnost ručnog podešavanja level-a i span-a.

Na taj način je omogućena fleksiblnija kontrola osvetlenja i kontrasta što omogućava da se lakše vide suptilnije temperaturne razlike. Ova nova osobina je takođe podržana i u novoj FLIR E6 kameri sa rezolucijom 160x120 piksela.

VANREDNA VEST

Zbog angažovanja naših termalnih kamera FLIR u operacijama traženja i spašavanja žrtava poplava, u narednom periodu, do daljnjeg, nećemo biti u mogućnosti da našu opremu ustupamo na probne periode klijentima.

Zahvaljujemo na razumevanju.

'DAMIBA MEDICAL' - specijalistička radiološka ordinacija

DAMIBA MEDICALSa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je počeo sa radom uzorni dijagnostički centar 'DAMIBA MEDICAL' - specijalistička radiološka ordinacija.

Damiba Medical je opremljena novom, najsavremenijom digitalnom opremom poslednje generacije:

 

 • Digitalni mamograf kompanije IMS,  Giotto Image 3DL, sa selenijumskim detektorom  'velikog' formata 24X30 prilagođen za najvoluminoznije dojke i dojke uobičajene veličine. Uređaj je instaliran u kompletu sa akvizicionom (AWS) i dijagnostičkom (RWS) stanicom uključujući i softwer Raffaello za efikasni image processing digitalnih snimaka i razmenu snimaka sa drugim klinikama putem email-a ili internet-a.

 

 • Ultrazvučni aparat kompanije Esaote, MyLab Seven, klasična i ekografija sa Color Doppler 4D funkcijom, uključujući linearnu i konveksnu sondu kojima  pokrivamo kompletan dijagnostički program.

Za kliničke preglede, kao dopunsku tehnologiju, nudimo i infracrvenu termografiju iz naučnog programa kompanije FLIR systems iz SAD, samo za doktore specijaliste koji razumeju i već koriste ovu tehnologiju, poznavajući način njene medicinske primene

 

'DAMIBA MEDICAL' - specijalistička radiološka ordinacija se nalazi u ulici Kralja Milutina 46-48, u blizini Kliničkog Centra Srbije u Beogradu.

Za više infromacija u vezi usluga u našem centru posetite nas na damiba.rs – Medical Business Unit ili na posebnom internet portalu www.damibamedical.com

58. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA, BEOGRADSKI SAJAM

Na 58. MEĐUNARODNOM SAJMU TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA, koji se odrzava od 12.-tog do 16.-tog maja 2014., Hala 2 Beogradskog sajma

Damiba trade d.o.o. izlaze proizvodne programe:

FLIR SYSTEMS AB – INFRACRVENE TERMOVIZIJSKE KAMERE SA MERENJEM I BEZ MERENJA TEMPERATURE - KOMPLETAN PROGRAM FLIR COMMERCIAL SYSTEMS. (www.flir.com)

 

Uživo prezentujemo sledece modele:

 • FLIR thermography - Predictive maintenance & Building
 • FLIR thermography - Research and Development
 • FLIR Border security imaging – Hand Held– rucne IC kamera za obezbedjenje
 • FLIR MARITIME. – ručna kamera za obezbedjenje i navigaciju  - optimalni odnos cena/veličina detektora
 • FLIR Transportation - PathFindIR - IC – 25HZ!! kamera za brza vozila i specijalne namene pratnje i obezbedjenja VIP.
 • MEDICINSKA TERMGRAFIJA- osvrt na primenu IC termografije u medicini.

32. SAJAM NAUTIKE – PORTO MONTENEGRO, TIVAT – MONTENEGRO

U predivnom ambijentu luke Porto Montenegro u Tivtu , na 32. MEĐUNARODNOM SAJMU NAUTIKE, koji se odrzava
od 1.-og do 4.-og maja 2014.

Damiba trade d.o.o. izlaze FLIR MARITIME proizvodne programe.

 

Uživo prezentujemo sledece modele:

 • FLIR Border security imaging – Hand Held– rucne IC kamere za obezbedjenje
 • FLIR MARITIME – M serija za nocnu i dnevnu navigaciju i rucne kamere MARITIME familije.

FLIR E6 za 1,247.50€, a e60 za samo 3,747.50€, za edukativne ustanove

FLIR E6  - za samo 1,247.50€ (plus troškovi) umesto 2.495€!

FLIR E60  - za samo 3,747.50€ (plus troškovi) umesto 7.495€!

ovaj popust se odnosi na: škole, fakultete, trening centre, sve tipove edukativnih ustanova… Zašto ovaj popust?

Zato da bi se omogućilo svim edukativnim ustanovama lakši pristup ovoj novoj tehnologiji. Sa detektorima od 160x120 I 320x240 piksela i termalnom osetljivošću od 0,06°C i uključenim softwerom za izveštavanje, ovi instrumenti predstavljaju idealnu termalnu kameru za prve ozbiljne radove i potpuno savladjivanje osnovnih tehnika infracrvene termografije.

Liflet preuzmite ovde ...

Najava i prijem kandidata za medjunarodno licencirani kurs iz infracrvene termografije “ITC level 1”

Poštovani klijenti i partneri,


Obaveštavamo vas da je u toku priprema i prijem kandidata za novu ediciju međunarodno licenciranog kursa iz infracrvene termografije “ITC level 1” koju organizuje zvanični ITC termografski centar - Srbija. (Damiba trade d.o.o.) .


Predvidjeni termin za kurs je 03/03/2014 do 07/03/2014. Prijave su u toku, a broj mesta ograničen.


Sve detalje oko prijave i plan kursa možete da pogledate na nasoj stranici edukacije i na sajtu akademije ITC - www.infraredtraining.com. Obuka se organizuje na adresi Kralja Milutina 46-48, Beograd.

˝NOVA ENERGIJA ZA STARU PLANINU˝

U organizaciji kompanije DAMIBA trade d.o.o. uspesno je odrzana obuka ITC level 1, strucnjaka za kontrolu energetske efikasnosti. Projekat je deo IPA programa prekogranicne saradnje Srbija – Bugarska , a nosioci su knjaževačka Direkcija za razvoj i “ Evropske perspektive” iz Vidina.

Pogledjate video.

OBAVEŠTENJE O PROMENI ADRESE

Poštovani klijenti, partneri,

Obaveštavamo Vas da smo od sada na novoj adresi

Kralja Milutina 46-48 u Beogradu

Kontakt telefoni:

+381 011 / 26 42 777

+381 011 / 26 42 888

E-mail:

damiba (at) verat.net

info (at) damiba.rs

Najava i prijem kandidata za medjunarodno licencirani kurs iz infracrvene termografije “ITC level 1”

Poštovani klijenti i partneri,


Obaveštavamo vas da je u toku priprema i prijem kandidata za novu ediciju međunarodno licenciranog kursa iz infracrvene termografije “ITC level 1” koju organizuje zvanični ITC termografski centar - Srbija. (Damiba trade d.o.o.) .


Predvidjeni termin za kurs je 09/12/2013 do 13/12/2013. Prijave su u toku, a broj mesta ograničen.


Sve detalje oko prijave i plan kursa možete da pogledate na nasoj stranici edukacije i na sajtu akademije ITC - www.infraredtraining.com

6. MEĐUNARODNI SAJAM NAORUZANJA I OPREME - PARTNER 2013.

Na 6. MEĐUNARODNOM SAJMU NAORUŽANJA I OPREME - PARTNER 2013. koji se odrzava od 25.og juna do 28.og jula 2013., Hala 4- Beogradskog sajma

Damiba trade d.o.o. izlaze proizvodne programe:

 • FLIR SYSTEMS AB – INFRACRVENE TERMOVIZIJSKE KAMERE SA MERENJEM I BEZ MERENJA TEMPERATURE - KOMPLETAN PROGRAM FLIR COMMERCIAL SYSTEMS. (www.flir.com)


Uzivo prezentujemo sledece modele:

 • FLIR SECURITY: BORDER AND COASTAL SURVEILLANCE – multisistem dalekog dometa HRC-U sa komandnim pultom i Nexus software platformom.
 • FLIR security imaging – Hand Held - rucne IC kamera za obezbedjenje
 • FLIR transportaton - PathFIndIR - IC kamera za vozila i specijalne namene
 • FLIR jezgra i elektronske komponente – TAU2 – IC jezgra za integraciju
 • Elektronske komponente i jezgra ostalih proizvođača. (SONY, PHOTONIS, VIDEOLOGY, PENTAX,...)


DODJITE DA NAS POSETITE!

Hala 4. od 25.og do 28.og Juna – LINK: www.sajamnaoruzanjapartner.com

Pozivamo sve integratorske i projektantske biroe da nas posete da zajednicki razmotrimo vidove saradnje u integraciji FLIR IC opreme.

57. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA

Na 57. MEĐUNARODNOM SAJMU TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA, koji se odrzava od 13.-tog do 17.-tog maja 2013., Hala 2 Beogradskog sajma

Damiba trade d.o.o. izlaze proizvodne programe:

FLIR SYSTEMS AB – INFRACRVENE TERMOVIZIJSKE KAMERE SA MERENJEM I BEZ MERENJA TEMPERATURE - KOMPLETAN PROGRAM FLIR COMMERCIAL SYSTEMS. (www.flir.com)


Uživo prezentujemo sledece modele:

 • FLIR thermography - Predictive maintenance & Building –
 • FLIR T335, FLIR E50 novo!, FLIR i3 – prodaja na sajmu, sajamski popust 15% za i3 seriju
 • FLIR thermography - Research and Development – FLIR SC660, nehladjeni detektor visoke frekvencije i rezolucije za istraživanje i razvoj
 • FLIR security imaging – Hand Held - HS 324 PRO – rucna IC kamera za obezbedjenje
 • FLIR MARITIME. – ručna kamera za obezbedjenje i navigaciju  - optimalni odnos cena/veličina detektora
 • FLIR transportaton - PathFindIR - IC – 25HZ!! kamera za brza vozila i specijalne namene pratnje i obezbedjenja VIP.

FLIR VALUE PACK - Akcija do 30.juna 2013.

Iskoristite priliku do 30. juna 2013. za nabavku opreme kroz FLIR pakete sa poklonom:

 • FLIR i-serija
 • FLIR E30 / E40 / E50 i
 • najvredniji paket E60 - u kom dobijete poklon objektiv po izboru

Pročitajte detaljnije ponudu:

FLIR Value Pack ovde ...

FLIR Promotivni paketi za FLIR i-seriju i E-seriju ovde ...

 

IPA — Establishment of stationary and mobile video surveillance system for State border protection and surveillance

Evropska unija

Publication reference EuropeAid/133145/C/SUP/RS

For the related European tender:

Damiba trade d.o.o. as official FLIR representative providing infrared imagers and cameras for border security, is offering support and collaboration for any interested bidder and/or integrator.
Feel free to contact us any time.

DAMIBA Team

PRILOG SA 3. MEĐUNARODNOG SAJMA BEZBEDNOSTI OBJEKATA, INFRASTRUKTURE, LICA I POSLOVANJA - iSEC

Na 3. Medjunarodnom sajmu bezbednosti  iSEC 2012 u Beogradu, 5.-8. novembra 2012., Damiba je predstavila program FLIR za obezbedjenje i nadzor u segmentima hladjenih i nehladjenih IC detektora:

 • Border security and survaillance - termovizijske kamere i multisistemi srednjeg i dalekog dometa za nadzor granica i strateških objekata
 • Maritime – termovizijske kamere i multisistemi za plovne objekte
 • Hand held security – ručne termovizijske kamere
 • Automotive – termovizijski uređaji za vozila
 • Thermography - komplet termovizijski program sa merenjem temperature

Pogledajte prilog

Stranica izlagača na iSEC Medjunarodnom sajmu bezbednosti - DAMIBA ovde...

BESPLATNA MEĐUNARODNO SERTIFIKOVANA OBUKA ITC

BESTLATNA SERTIFIKOVANA OBUKA ITCBESPLATNA MEĐUNARODNO SERTIFIKOVANA OBUKA ITC

u slučaju kupovine modela T440 ili T640, kao i P620, 640, 660 - besplatni paketi kamera+optika+ITC kursevi.

 

 

 

 

Informacija 1 Informacija 2

Najava i prijem kandidata za medjunarodno licencirani kurs iz infracrvene termografije “ITC level 1”

Poštovani klijenti i partneri,


Obaveštavamo vas da je u toku priprema i prijem kandidata za novu ediciju međunarodno licenciranog kursa iz infracrvene termografije “ITC level 1” koju organizuje zvanični ITC termografski centar - Srbija. (Damiba trade d.o.o.) .


Predvidjeni termin za kurs je 10/12/2012 do 14/12/2012. Prijave su su u toku, a broj mesta ograničen.


Sve detalje oko prijave i plan kursa možete da pogledate na nasoj stranici edukacije i na sajtu akademije ITC - www.infraredtraining.com

Strana 2 od 4

Mailing lista

Anketa

Koliko ste znali o termografiji?

Rezultati

Sa nama su ...

Imamo 44 gostiju na mreži
Trenutno ste na strani: Home